Зміни до мобілізації: які обмеження для ухилянтів виключили із законопроєкту — нардеп

Події

В оновленому законопроєкті про мобілізацію робоча група виключила обмеження щодо користування автотранспортом та блокування рахунків осіб, які ухиляються від призову. 

Про це повідомив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко в ефірі “Радіо Свобода”.

За словами нардепа, блокування рахунків вирішили виключити, тому що “влада може, в принципі, робити це нормативно-правовими актами Національного банку”.

“Всі інші обмеження, наскільки я пам’ятаю, вони підтримані робочою групою, і зараз будуть розглядатися на комітеті”, – зазначив він.

Водночас народний депутат наголосив, що головні норми, які зараз обговорюють у Раді, не стосуються обмежень.

“Перше – це демобілізація. Друге – це демобілізація законом чи рішенням Ставки. Третє – це питання щодо доглядальників за людьми з інвалідністю, і що з ними робити. І четверте – це електронний кабінет і повістка електронною поштою через електронний кабінет”, – розповів Івченко.

Нагадаємо, у Верховній Раді запевняють, що мобілізаційний законопроєкт можуть проголосувати вже у кінці березня. Гучні дискусії щодо норм скандального документа набирають обертів. Найбільший резонанс викликали правки щодо обмеження конституційних прав і свобод.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *