Коли вогонь у стосунках згас: основні ознаки, що чоловік розлюбив

Різне

Вам здається, що одна розмова, зміна поведінки, поступливість чи хороший настрій спрацють – і чоловік знову ваш, готовий дарувати вам кохання, підтримку та інше, чого ви так потребуєте. Але чергова спроба відновити теплі стосунки стає новим розчаруванням. Ви вигадуєте новий план – і так по колу. Стосунки погіршуються і ви натомість відчуваєте лише холод.

Як зрозуміти, що чоловік більше не закоханий у вас і час розривати стосунки – розповідаємо нижче.

Як зрозуміти, що чоловік вас не кохає

Відсутність підтримки

Саме у важких ситуаціях перевіряється відданість стосунків. Йдеться як про погані, так і про хороші моменти. Якщо чоловік не поряд у важливі моменти вашого життя, це свідчить про те, що він не відчуває до вас справжньої любові.

Зникає час від часу

Чоловік, якого ви мало цікавите, ймовірно, не відповідатиме на ваші повідомлення одразу. Зазвичай людина, яка зацікавлена у стосунках, знаходитиме час навіть у дні, коли “крутиться як білка у колесі”.

Ініціатива лише з одного боку

Інколи може здатися, що у вас відкрите та тривале спілкування. Але варто вам не написати першою, як спілкування раптово припиняється.

Відсутність інтиму

Якщо чоловік не проявляє до вас фізичну близкість, це може вказувати на те, що він не відчуває до вас глибоких почуттів.

Не докладає зусиль

Стосунки потрібно завжди підживлювати і це має відбуватися з обох сторін. Якщо чоловік не докладає зусиль для збереження ваших стосунків, не робить компромісів або не проявляє бажання покращити їх, це може означати, що він не старається і не дорожить вами.

Ознаки, що чоловік вас розлюбив

У тривалих стосунках не завжди можна вчасно зауважити, як вони поступово йдуть на спад. Утім, є певні тривожні зміни в поведінці партнера. Серед них:

  • Партнер критикує вашу зовнішність.
  • Говорить про ваші недоліки на людях.
  • У нього завжди негативний настрій.
  • Уникає спільного проведення часу.
  • Його не хвилюють ваші переживання.
  • Він забуває про ваші прохання.
  • Він більше не хоче вас захищати. Це базова потреба, яку чоловік виявляє до своїх близьких. Якщо він не хвилюється, коли ви пізно повертаєтеся з роботи або ж перебуваєте в незнайомому місці – це тривожний дзвіночок.

Перші ознаки, що чоловік втратив інтерес

Холод у стосунках може розпочатися з різних причин. Інколи проблема незначна і її можна вирішити, наприклад, відвертою розмою. Серед інших варіантів – партнер почав втрачати до вас інтерес.

Перші ознаки втрати партнером інтересу:

  • У нього з'являються справи, важливі за вас.
  • Чоловік почав сприймати вас як річ.
  • Зривається на вас без причини. У чоловіка з'являється до вас усе більше претензій. Ви все частіше потрапляєте “під удар”. Ба більше, в сухому залишку, ви ж самі стає винною.
  • Ігнорує ваші повідомлення по кілька годин.
  • Перекладає провину на вас.
  • Не будує спільні плани з вами.

Різка зміна поведінки партнера має вас щонайменше насторожити. Наприклад, якщо раніше він боявся вас образити, то зараз його слова можуть довести вас до сліз. Або ж його банально припинили цікави розповіді про те, як минув ваш день.

Чому чоловік уникає дружини

Одна з ймовірних та очевидних причин – зрада. Втім, не все так просто. Навіть якщо чоловік зізнається у зраді, він може маскувати її як полігамність. Якщо вам не підходить такий розвиток подій, тоді краще припинити спілкування з такою людиною і не наражати себе на небезпеку душевних травм.

Уникати дружини можуть також чоловіки-самітники. Вони не вміють проявляти свої почуття так, як це буває зазвичай. Він проявляє почуття не так, якби нам би цього хотілося, а нам здається, що чоловік збайдужів і байдужий до нас, охолов, розлюбив. Якщо ви хочете зберегти стосунки зі своїм коханим, то порада доволі проста – сприймайте його таким, як він є.

Ще один сценарій – жінка перебирає на себе роль матері. Стає владною і керує чоловіком. З часом жінка може зробити з чоловіка “сина”.

Чому вогонь у стосунках гасне

Непроговорення спільних проблем

Люди рідко мають здатність читати чужі думки. Відтак мовчання у відносинах створює між близькими людьми непереборну стіну. Позбутися її заважають різні причини. Але проговорювати проблему – ще не означає озвучувати претензії. Будувати стосунки – справа нелегка, втім, необхідна.

Цілодобово разом

Коли один із партнерів не має власної унікальної особистості, його світ замикається на партнері. Якщо людина стає закритою до особистих інтересів, починаються проблеми.

Закоханість не в людину, а в образ

Коли ми закохуємося у людину, то тривалий час можемо не бачити її “реалістичну” версію. Інколи відбувається плавний перехід, а інколи рожеві окуляри б'ються скельцями всередину. Закохані схильні спотворювати форму та властивості об'єкта, ідеалізувати партнера або підносити окремі його якості. Але це може працювати й навпаки: ми можемо почати проєктувати на партнера негативні якості, перебільшувати або чіплятися до нього з будь-якого приводу.

Небажання брати відповідальність

Кожен з партнерів обирає ту форму поведінки, яка йому вигідна: домінувальну, маніпулятивну або покірну. Один може брати всю відповідальність на себе, а інший навпаки – стає пасивним. Згодом це зводиться до базових потреб. Це створює ілюзію безпеки в передбачуваності, але де-факто підриває здатність спілкуватися на рівних.

Раніше ми писали, якою повинна бути різниця у віці між чоловіком і жінкою: чому старші шукають молодших.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *