Проросійська лідерка ультраправих Франції раптово змінила риторику: що вона сказала

за кордоном

Лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен, відома своєю проросійською позицією, неочікувано зробила заяву на підтримку України та звинуватила РФ у розпалюванні війни.

Про це вона сказала у своєму зверненні до парламенту, яке оприлюднила у соцмережі X (Тwitter).

“Вторгнувшись в Україну 24 лютого 2022 року, Росія спровокувала війну на порозі ЄС і геополітичну кризу, яка, безсумнівно, є найдраматичнішою за останні двадцять років. Повагу та підтримку ми висловлюємо українському народу, який зазнає нападу”, – сказала Ле Пен.

Спільнота InformNapalm пов’язує таку різку зміну риторики політикині зі зливом у мережу у вересні 2023 року так званих документів BabakovLeaks, у яких йшлося про зв'язок Ле Пен і її політичної сили з російським політиком та олігархом Олександром Бабаковим.

Раніше прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь звинуватив партію Ле Пен у тому, що її фінансувала Росія, а сама політикиня та її соратники не приховували симпатій до диктатора.

Нагадаємо, що французький парламент підтримав безпекову угоду з Україною.

Раніше ТСН.ua зібрав усе, що відомо про наміри президента Франції Еммануеля Макрона ввести війська до України. За його словами, відправлення військових до України ймовірне в разі можливого прориву окупантів на Київ чи Одесу.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *