США завдали ударів по військовому обʼєкту Ірану в Сирії

за кордоном

Військові Сполучених Штатів завдали авіаударів по військовому обʼєкту проіранських терористів та їхніх проксі у східній частині Сирії, які були причетні до атак на військові бази США.

Про це йдеться в офіційній заяві міністра оборони США Ллойда Остіна.

“Сьогодні, за розпорядженням президента Байдена Збройні сили США завдали удару в цілях самооборони по об’єкту на сході Сирії, який використовувався Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) Ірану та пов’язаними з ним угрупованнями”, – зауважив глава Пентагону.

Повідомляється, що два американські літаки F-15 завдали ударів по сховищу зброї. У Пентагоні заявили, що це була відповідь на серію атак по американських військових в Іраку та Сирії, здійснених підрозділами КВІР-Кудс.

“Сполучені Штати готові вжити подальших необхідних заходів на захист наших людей і наших об'єктів. Ми закликаємо проти будь-якої ескалації. Американський персонал продовжить виконувати місії з боротьби з “ІДІЛ” в Іраку та Сирії”,- підкреслив міністр оборони США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 20 американських військових отримали поранення внаслідок атак безпілотників на бази США в Іраку та Сирії.    

Крім того, ми раніше інформували, що за кілька тижнів до нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня сотні бойовиків палестинського ісламістського угруповання пройшли спеціалізовану бойову підготовку в Ірані

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *