Яблучний пиріг – напевно, найпопулярніший пиріг у світі, для начинки якого використовуються яблука. Оскільки вони є одними з найдоступніших фруктів, яблучний пиріг – серед основних десертних страв у різних європейських країнах. Готують його і в Німеччині.
Розповідаємо, як приготувати німецький яблучний пиріг.
Інгредієнти для яблучного пирога:
- яблука – 4 шт.
- яйце – 1 шт.
- борошно – 400 г
- масло вершкове – 190 г
- цукор – 250 г
- цукор ванільний – 3 ч. л.
- кориця – за смаком
- розпушувач – 3,5 ч. л.
Як готувати яблучний пиріг по-німецьки:
- Яблука наріжте скибочками, посипте корицею.
- Поставте яблука в каструлі з невеликою кількістю води нагріватися на невеликому вогні.
- Змішайте масло, звичайний і ванільний цукор, яйце.
- Окремо змішайте борошно з розпушувачем. Додайте рідку суміш і замісіть тісто.
- Готове тісто поділіть на дві частини. Одну викладіть до форми, змащеної олією, зверху на неї яблука, а другу частину тіста накришіть зверху.
- Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 175 градусів, протягом 50 хвилин.
Читайте також: