На Вінниччині хотіли мобілізувати батька воїна ЗСУ: йому дали “повістку в медичний центр Одеси”

Події

У Вінницькій області до випробувального терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді чоловік заявив, що його син уже служить в ЗСУ, а він доглядає за хворим тестем. 

Про це йдеться у вироку Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області. 

За даними суду, в березні 2023 року ВЛК визнала чоловіка придатним до мобілізації. У листопаді йому вручили повістку, проте підсудний ухилився від служби в армії. 

На суді чоловік провину визнав та розкаявся. Він розповів, що його син уже служить у ЗСУ, дружина та хвора донька перебувають у Німеччині, а він доглядає за хворим тестем. 

Він також розповів, що “22 листопада 2023 року до нього додому приїхали працівники ТЦК та вручили йому повістку, сказали, що потрібно буде з`їздити у м. Одеса в медичний центр на відбір, він, не читаючи, розписався у повістці. Коли вони поїхали, він, прочитавши, зрозумів, що це повістка на відправлення, тобто про прибуття 25 листопада 2023 року на 06:00 до збірного пункту”. Він зазначив, що планував прийти, проте захворів його тесть. 

“Вказав, що з початку війни його дружина з хворою донькою виїхали на лікування до Німеччини, син служить у ЗСУ, тесть після перенесеного інсульту постійно перебуває у ліжку, потребує постійного лікування та догляду, теща через свій вік фізично не має можливості надавати йому допомогу, тому через ці обставини він не міг залишити їх самих. Знає, що вчинив злочин, але просить не позбавляти його волі. Тепер в своїх діях щиро кається”, — йдеться у свідченнях. 

Суд врахував те, що чоловік дійсно доглядає за тестем, а його син мобілізований до ЗСУ ще 2022 року. Підсудного визнали винним за статтею 336 ККУ та засудили до 2 років випробувального терміну. 

Нагадаємо, на Закарпатті призовник пішов з ТЦК і вигадав, як рік уникати мобілізації

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *