Боявся, що його не знайдуть: щемлива історія хлопця, який дивом вижив під завалами після обстрілу

Ексклюзив ТСН

19-річний Богдан Салімов три години чекав на порятунок, затиснутий між бетонними плитами. У 5-поверхівку, де він мешкав у Мирнограді на Донеччині, прилетіла російська ракета. Двоє людей тоді загинули, 5 були поранені. Коли Богдана доправили до лікарні Дніпра, він міг рухати лише головою.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Анастасії Невірної.

Хлопець сидів за комп'ютером, коли в його будинок прилетіла ракета

Богдан, який кілька днів пролежав нерухомо, зараз впевнено подає руку, щоб привітати лікарів і батьків. І хвалиться новими досягненнями. Батько хлопця, який нині воює на Луганському напрямку, щойно дізнався – примчав до Дніпра. На фронті бачив чимало, однак дивлячись на поранену дитину, сліз не стримує.

Богдан удома сидів за комп’ютером, коли в його будинок прилетіло. Хлопець згадує – провалився кудись і лише відчував, як німіє тіло.

Хлопець боявся, що його не знайдуть під завалами

Пізно вечері 12 березня ворог гібридною ракетою вдарив по житловому масиву в Мирнограді. Тоді були зруйновані 4 багатоповерхівки. ДСНСівці визволяли людей з-під завалів.

Під завалами хлопець провів понад три години. Доки чекав на допомогу, найбільше боявся, що його не почують і не визволять.

“Ми жили на 4-му поверсі. 5 і 4 поверхів немає зовсім, він провалився на 3-й поверх у комп’ютерному кріслі і завалений плитами. Чекали на кран 3 години, щоб розгребти, дістати дитину. Дякувати Богу, він живий”, – каже мати хлопця Віта Салімова.

До лікарні Дніпра хлопця доправили геть нерухомим. Зараз уже активно спілкується, робить перші дзвінки з подарованого батьком телефона. Невдовзі його переведуть з  реанімації.

Попереду в Богдана тривала реабілітація. Однак і хлопець, і лікарі певні – додому він піде на своїх ногах.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 19:00 за 15 березня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, військовий медик відповів, які поранення найчастіше трапляються на фронті.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *