Викрадають, мордують, ґвалтують: окупанти влаштували терор представникам ЛГБТ-спільноти — The New York Times

Події

Представників ЛГБТ-спільноти на окупованих територіях України викрадають, піддають тортурам та знущанням і навіть ґвалтують.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на історію мешканця Херсона Олексія Полухіна. 

Під час окупації міста росіянами його затримали на блокпості та змусили показати телефон. Тоді окупанти виявили, що Олексій підписаний на канали ЛГБТ-тематики у Telegram і навіть адмініструє один з них. 

Це стало приводом для затримання та подальших тортур. Росіяни не просто били та обзивали Олексія гомофобними іменами, але також вимагали назвати імена інших херсонців нетрадиційної сексуальної орієнтації. 

У слідчому ізоляторі до хлопця посадили в камеру чотирьох в’язнів, яким навмисно сказали, що Олексій – гей. Пізніше російський солдат приніс йому червону сукню і наказав вдягнути.

Олексій не захотів розкривати журналістам усіх подробиць знущань. Однак, за його словами, російські охоронці в СІЗО примушували затриманих до сексу, наприклад, в обмін на право приймати душ. 

У виданні нагадали, що в окупованих українських містах росіяни практикували усі види тортур, включно із застосуванням електричного струму до статевих органів і різними формами зґвалтування. 

Автор публікації наголошує, що випадок Олексія Полухіна – не поодинокий інцидент, а частина систематичного переслідування ЛГБТ-українців на окупованих територіях. 

Зокрема у виданні згадується ситуація з лесбійкою, яку двічі затримували та катували російські солдати, зокрема змушували її під дулом автомата займатися сексом з іншою жінкою, щоб розважити окупантів.

Нагадаємо, минулого року у Росії Верховний суд визнав рух ЛГБТК+ “екстремістським”. Російські силовики провели рейди в гей-клубах і барах по всій Москві.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *