Президентка Словаччини прокоментувала антиукраїнську позицію уряду прем’єра Фіцо

Політика

Багато країн світу підтримують Україну в її боротьбі з російською агресією. Втім, чинний уряд Словаччини, ймовірно, має іншу точку зору.

Про це заявила президентка Словаччини Зузана Чапутова, повідомляє “Радіо Свобода”.

“Багато країн Європи вирішили підтримати Україну, щоб за стіл перемовин вона сіла сильнішою, щоб виборола легітимнішу позицію — що є абсолютно справедливим та правильним. На цьому ґрунтувалася й позиція попередніх урядів Словаччини. Але, здається, поточна влада має іншу точку зору”, — наголосила Чапутова.

Прокоментувала словацька лідерка рішення Чехії, яка вирішила призупинити міжурядові консультації зі Словаччиною. За її словами, сталося це через нещодавні заяви членів словацького уряду. 

Реакція президентки на проросійські погляди уряду 

 Зузана Чапутова негативно відреагувала на зустріч міністра закордонних справ Словаччини Юрая Бланара зі своїм колегою з  країни-агресорки РФ Сергієм Лавровим на дипломатичному форумі в Туреччині. За її словами, зустріч з Лавровим не наблизила “до справедливого миру в Україні, куди Росія незаконно і безпідставно вторглася”. Зі свого боку, прем'єр Роберт Фіцо назвав це прикладом “збалансованої і суверенної словацької зовнішньої політики”.

Крім того, президентка Словаччини розкритикувала прем’єра Фіцо через “натхнення”, яке він черпає в Угорщині. За її словами, словацький прем'єр копіює угорського колегу Віктора Орбана.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *