Наступ Росії: експерт назвав найнебезпечніші ділянки на фронті

Війна

За теперішньої ситуації на фронті існують чотири найнебезпечніші ділянки, на яких можна очікувати посиленого наступу російської окупаційної армії.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в ефірі “1+1”.

За його словами, найнебезпечнішою ділянкою є напрямок на Часів Яр.

“Зараз там росіяни концентрують максимальні зусилля не на те, щоб розпочати бойові дії в самому місті, а на те, щоб створити умови для успішного цього наступу. Насамперед вони намагаються захопити Кліщіївку, Андріївку, Іванівське, а також Богданівку, тому що ці села – це ключ до Часового Яру”, – наголосив експерт.

Олександр Коваленко припускає, що наступ, власне, на саме місто Часів Яр може розпочатися в другій половині 2024 року, навіть у червні-липні.

“Часів Яр має тактичне та стратегічне значення, це домінувальна висота в регіоні і вона їм потрібна для подальшого просування на захід на північно-західному напрямку, особливо на Слов’янсько-Краматорську агломерацію”, – зауважив він.

Другим напрямком, де існує небезпека посиленого наступу, Коваленко вважає Куп’янськ.

“Загалом Лимано-Куп’янська вісь – це фактично другий за значенням на сьогодні в планах російського командування напрямок, де вони можуть сконцентрувати основний удар. Хоча вже майже рік вони не можуть впоратися з нашим укріпрайоном у районі села Синьківка”, – зазначив він.

Третьою локацією Коваленко називає лінію 0532 – від Мар’їнки до Вугледара, яка є логістичною артерією. “Вугледар загалом для них дуже важливий”, – наголосив він.

Четверта ділянка, на думку експерта, – це Роботинський виступ у Запорізькій області.

“Саме Роботине є великою проблемою зараз для російської групи військ, сконцентрованої на півдні… Без повернення контролю над Роботиним вони не зможуть, як планували: по-перше, вирівняти лінію зіткнення, а по-друге, почати готувати наступальні дії в напрямку Оріхова та Гуляйполя”, – пояснив Олександр Коваленко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS заявив, що окупаційна армія Росії готує новий наступ вже у травні-червні.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *