Як готувати закарпатську паску: цей рецепт великодньої випічки стане в вашій родині справжнім хітом

Випічка і страви з борошна

Спочатку готується опара:
Береться 100 мл теплого молока та 70 г борошна, додаються сухі (або живі) дріжджі та перемішується. Додається 30 г цукру і ще раз ретельно перемішується. Накривається чистим рушником і залишається на 15 хвилин у теплому місці, щоб опара підійшла.

Тепер можна зайнятися приготуванням тіста:

  1. Борошно, що залишилося, просіюється через сито, додається сіль і все ретельно перемішується.
  2. До окремої миски вибивається 1 яйце та ще один жовток, всипається 30 г цукру і все ретельно перемішується вінчиком.
  3. До миски з борошном вливається яєчна суміш і опара. Додається 125 мл теплого молока і сметана. Знову все перемішується.
  4. Потім у два етапи додається розтоплене вершкове масло. Спочатку тісто замішується лопаткою, а потім руками, поки воно не припинить прилипати до рук. Після цього тісто накривається харчовою плівкою, щоб воно підійшло, знову замішується і знову підходить (так тричі).
  5. Тісто ділиться на кілька пасок, з кожної частини формується куля, яка викладається до форми. Залишається, щоб підійшло в формі, та змащується жовтком.
  6. Духовка розігрівається до 180 градусів. Паски потрібно випікати 30-50 хвилин залежно від потужності духовки та розміру випічки.
  7. Після випікання паски залишаються у формі, щоб вони “відпочили”, а тоді виймаються.
  8. Прикрасити можна за бажанням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *