Салатні мікси — це дуже зручно. Здавалося б, потрібно всього лише вийняти зелень з упаковки, додати улюблені спеції, можливо деякі овочі і смачне доповнення до обіду або вечері готово. Однак чи дійсно такий салат є найкращим вибором? На що звернути увагу під час його придбання?
Чи корисно їсти салатний мікс для здоров'я
Взимку нашому організму не вистачає свіжих салатів і зелених овочів. Тому люди часто купують салатні мікси зі шпинатом, руколлою та іншою зеленню, які продаються у пластикових коробках чи упакованнях. Вони вже помиті і тому готові до вживання відразу. Але про них варто дещо знати.
Незважаючи на те, що виробники запевняють, що продукт вже промитий і його можна одразу їсти, все ж варто його ще раз добре промити. Вчені під час окремого дослідження дослідили кілька різних салатів в герметичних упакованнях і виявили всередині фекалії різних бактерій.
Навіть якщо салати правильно зберігаються і транспортуються, зараження може статися ще на початковому етапі — коли листя готують до фасування.
Хоча поліетиленові пакети дуже зручні, але вони неекологічні, адже забезпечують салатам вологе і анаеробне середовище. А це сприяє швидкому розмноженню бактерій, особливо, якщо листя було зрізане і почало виділяти сік.
Як правильно вибирати готові салати в упаковці
Якщо ви любите купувати готовий до вживання салатний мікс, варто запам'ятати кілька важливих порад:
- найкраще обирати пакети, а не пластикові коробки, тому що вони менше запітнівають;
- щойно дістанетеся додому з магазину, одразу відкрийте пакет і зберігайте листя у відкритій коробці чи упакованні, застеленому паперовим рушником;
- листя не повинне бути вологим, дивіться, щоб воно мало яскравий колір.
Якщо є можливість, все ж краще зупинитися на свіжих салатах за сезоном. Купуйте цілі качани салату або капусти, які продаються без пластикового упаковання. І не забувайте мити салат безпосередньо перед вживанням.
Читайте також: