Підполковник з Франції розповів про навчання воїнів ЗСУ та пояснив, як “переламати інертність” на фронті

Ексклюзив ТСН

У Румунії стартує навчання українських пілотів на F-16. Ймовірно, воно триватиме близько пів року. Союзники з Європи допомагають з підготовкою українській армії: у Франції інструктори протестували солдатів, що пройшли 4-тижневий курс навчання.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Катерини Федорченко.

У Франції інструктори влаштували імітацію бою, щоб перевірити українських військових.

“Сьогодні в Україні можна чітко побачити, що лінія фронту відносно заморожена, з двома сторонами, які воюють і використовують дуже схожі доктрини. Тож сьогодні один із ключів у спробі переламати цю інертність полягає в тому, щоб намагатися розробити схеми маневрування, що можуть турбувати й навіть похитнути супротивника“, – каже підполковник французької армії Евен.

Українці тут навчалися упродовж чотирьох тижнів. Французький інструктор розповідає – з тих, хто тренувався під його керівництвом, не всі були на полі бою. Тож довелося продумувати багато деталей. Зокрема, щоб психологічно підготувати солдатів до виду травм і поранень, які можуть трапитися на фронті, до бліндажів підкладали рештки тварин.

“Наша робота тут полягає в тому, щоб допомогти їм подолати страх, щоб вони могли його стримати. І, я б сказав, застосувати в житті всі навички, які ми їм передали”, – каже підполковник французької армії Евен.

Франція за цей рік планує підготувати близько семи тисяч українських солдатів – як на власних базах, так і за кордоном.

Сполучені Штати кажуть, що навчили вже 18 тисяч українців, ще тисяча – проходять підготовку. А ось підрахунки Британії – за останні 17 місяців вона навчила 30 тисяч українських солдатів, і тренування завершили навіть швидше, ніж планувалося. Лондон називає цю програму найбільшою подібною від часів Другої світової війни.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео:  Головні новини за 13 листопада 2023 року | Новини України

Нагадаємо, воїни ЗСУ розповіли про бої з окупантами на Бахмутському напрямку.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *