В Україні жінки можуть отримати грант від держави: хто претендує та які умови

Ексклюзив ТСН

Менторська програма для жінок, які мають статус внутрішньо переміщених оіб або ж перебувають у шлюбі з військовослужбовцем чи ветераном, допомагає набути ділових, управлінських і маркетингових навичок. Після семінарів жінки мають змогу подати бізнес-план, щоб отримати грант від держави на відкриття власної справи.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Психотерапевтка Ірина до Києва з рідного Луганська переїхала ще 2014 року. Продовжувала працювати за фахом і мріяла відкрити власний психотерапевтичний центр. Тепер цю мрію можна побачити.

Ірина була однієї з тих, хто подав бізнес-план на отримання гранту за програмою мікрогрантів для розвитку бізнесу. Вона знала, чого хоче, але не дуже уявляла, як це зробити.

Жінка знала, що може претендувати на отримання гранту. Переселенка, чоловік воює. Але управлінських знань не вистачало. Отже, скласти бізнес-план, презентувати його, порахувати, скільки треба коштів, отримати ділові та маркетингові навички – в цьому стала в пригоді “Менторська програма для жінок”.

“Скласти дійсно гарний план, дійсно викрастилізувати свою ідею, отримати кошти як від державної програми, так, зокрема, й від міжнародних партнерів і втілити свої мрії в життя”, – каже народна депутатка Леся Забуранна.

Ірина була серед тих, хто прагнув відкрити власний бізнес і вже отримав грант. Загалом 18 жінок, яких називають першою хвилею. На другу вже зареєструвалися понад 200 охочих. Ідеї, проєкти та суми – різні.

“Кількість коштів залежить не від бізнесу, а від кількості робочих місць. Якщо ти створюєш одне робоче місце – до 150 тисяч гривень, якщо це дів – 250 тисяч гривень, якщо ти дружина учасника бойових дій, то ти може отримати навіть 500 тисяч гривень”, – каже депутатка Київської міської ради Юлія Ярмоленко.

Всі вони вважають себе єдиним економічним фронтом. Отже, куратори проєкту очікують, що третя хвиля буде ще більшою.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 18:00 за 12 квітня 2024 року | Повний випуск новин

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *