Як розтопити вершкове масло: кілька порад

Різне

Розтоплене вершкове масло можна використовувати як топінг для домашнього попкорну чи соус для креветок. Також його застосовують для покращення смаку пластівців. Найчастіше, коли з'являється запитання “як розтопити вершкове масло”, на гадку приходить варіант зробити це за допомогою мікрохвильової печі або плити. Однак, тут потрібно бути дуже обережним, адже воно може швидко підгоріти. Якщо у вас є час, можете просто покласти шматок вершкового масла до ємності та залишити на сонці.

Як розтопити вершкове масло на плиті чи у мікрохвильовій печі

Вершкове масло відрізняється низькою точкою димлення, а тому дуже важливо, якщо ви вирішили використовувати плиту, топити його на слабкому вогні. Шматочки масла потрібно покласти до каструлі та варити на маленькому вогні, поки воно не розтопиться. Не забувайте періодично помішувати продукт дерев'яною ложкою. Знімайте каструлю з плити, щойно вершкове масло розтане.

Якщо вам краще використовувати мікрохвильову піч, потрібно покласти шматочки вершкового масла в миску, яка підходить для розігрівання. Накривати кришкою не потрібно. Увімкніть 100% потужність на 30-45 секунд. Саме стільки часу потрібно, щоб продукт розтопився. Якщо у вас ще залишилося кілька твердих шматочків, можете добре розмішати масу.

Де можна використовувати розтоплене вершкове масло, крім випічки

Якщо ви вже дізналися, як розтопити вершкове масло, варто подумати, де саме його можна використовувати. Цей продукт відрізняється досить насиченим смаком, а тому покращує багато різних страв. Наприклад, розтоплене вершкове масло можна використовувати для приготування:

  1. Часниково-трав'яного хліба – потрібно розмішати свіжу нарізану зелень та подрібнений заздалегідь часник, додати розтоплене масло. Змастити сумішшю скибочки багету і відправити до духовки на кілька хвилин.
  2. Топінгу для овочів – вершкове масло потрібно розтопити у середній каструлі, додати варені овочі і ретельно перемішати.
  3. Смачних грінок – розтопіть масло на великій сковороді, приправте його сіллю та сушеним часником. Додайте туди шматочки білого хліба, нарізані кубиками. Перемішайте. Перекладіть хліб на деко, щоб запекти в духовці до зарум'янення.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *