Як швидко і назавжди позбутися неприємного запаху з раковини: перелік найкращих способів

Різне

Не знаєте, як позбутися проблеми неприємного запаху з раковини і нічого не допомагає? Засмучуватися не варто, є кілька варіантів вирішення цієї неприємності. Декілька простих рухів – і чистота та свіжість гарантовані. Розповідаємо, чому з’являється неприємний запах із раковини і як швидко та без надмірних зусиль позбутися його назавжди.

Чому з'являється неприємний запах каналізації з раковини на кухні – причини

Перед тим, як боротися з неприємним запахом зі зливу мийки, потрібно зрозуміти причини його появи. А їх може бути декілька.

  • Засмічення та бруд у сифоні, які накопичуються на стінках труб і утворюють пробки із залишків їжі та жиру.
  • Нерегулярне використання мийки. Якщо ви користуєтеся раковиною не часто, то немає водяного напору, що змиватиме будь-які запахи.
  • Заповітрення – раковина починає булькати, якщо сусіди, наприклад, встановили заглушки.
  • Деформація гофри – у процесі використання трубка під раковиною може розтягнутися чи провиснути.
  • Неправильний монтаж сифона. У цьому випадку питання вирішується кардинально – потрібно перевстановити цей елемент конструкції.   

Як позбутися неприємного запаху з раковини назавжди

  • Сода і оцет. Для такого методу боротьби з неприємним запахом потрібна харчова сода і звичайний столовий оцет. Соду необхідно просто засипати у злив раковини, а потім налити туди оцту і дати речовинам вступити в реакцію. Через пів години злив потрібно промити гарячою водою. Така процедура допоможе розщепити і знищити бактерії, які є причиною неприємного запаху. Також у такий спосіб можна позбутися частинок іржі в раковині.
  • Чистка сифона. Під мийкою знаходиться зливний сифон, який часто накопичує сміття та бруд, через що виникає сморід. Його потрібно відкрутити руками чи плоскогубцями і вичистити все сміття та бруд, що накопичився.
  • Шкірка цитрусових фруктів. Не варто викидати шкірки від апельсинів та лимонів, їм можна знайти застосування у господарстві. Для чищення раковини спочатку варто порізати шкірку на дрібні шматочки, потім помістити їх у зливний отвір раковини. Відтак, коли гаряча вода протікатиме через злив, зі шкірок вивільнятимуться сполуки з натуральними оліями, які вбиватимуть неприємні запахи і нададуть приємного аромату.
  • Лимонна кислота і гаряча вода. Для такого способу прочищення вам знадобиться один пакетик лимонної кислоти та сто грамів гарячої води. Засипте у злив раковини кислоту і гарячу воду і дайте постояти одну годину. Такий спосіб допоможе усунути всі неприємні запахи з раковини.

Читайте також:

Поставте до ванної кімнати контейнер із меленою кавою – і ви неодмінно будете вражені результатом

Більше ніколи не викидайте цей скарб: 6 способів, як застосувати бананову шкірку собі на користь

Поставте ці квіти на підвіконня – і конденсату на вікнах більше ніколи не буде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *