Скільки кави треба на одну чашку, щоб вийшов ідеальний напій з насиченим смаком

Різне

Щоб приготувати по-справжньому ідеальну каву, треба знати правильні пропорції води та кави. Бо якщо переборщити з кавою, можна отримати занадто гіркий напій. А якщо кави недостатньо, то напій буде слабким і несмачним. Розповідаємо, який золотий стандарт співвідношення кави й води, щоб напій вийшов ідеальним.

Як приготувати ідеальну каву: золотий стандарт для вишуканого напою

Ресурс Tastingtable пише, що у світі існує зразковий стандарт співвідношення кави й води, за яким напій виходить ідеально смачним. Щоб зробити міцну насичену каву з приємним смаком, треба додавати дві столові ложки меленої кави на 250 мл води. Такий напій вважається найсмачнішим.

Звісно, розміри ложок різняться, тому, щоб не прогадати з пропорціями, можна скористатися таким способом. Треба взяти дві столові ложки кави без гірки, її краще розрівняти. Тоді пропорцій води і кави вдасться досягнути максимально точно.   

Як правильно наливати воду, щоб приготувати найсмачнішу каву

Для того, щоб кава була максимально смачною, можна скористатися мірною склянкою. Таким чином ви зможете визначити ту кількість води, яку хочете використати для однієї чи кількох порцій напою. Професійні баристи під час додавання води також враховують ступінь обсмажування кавового зерна, що також впливає на смак кави.

Щоб кава вийшла максимально ароматною, для зерен світлого обсмажування треба додавати трохи більше води, ніж для темних. Такий трюк дозволить повною мірою розкрити насичений смак того чи того виду зерна і зробить каву набагато смачнішою. Для приготування кави у кавоварці чи турці варто вибирати середній помел, тоді смак напою буде більш густим та насиченим.

Читайте також:

5 правил, щоб сметана не згорталася під час тушкування страв

Пальчики оближеш: на яких дровах найкраще смажити шашлик

Де найкраще зберігати хліб, щоб він був свіжим до трьох тижнів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *