Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою

Різне

Розповідаємо, що додавати до пасок під час готування, щоб вони подовше залишались свіжими, ділимося секретами, як їх краще зберігати, щоб вони не зачерствіли.

Щоб паска вона довго не черствіла: поради кондитерів, що потрібно робити під час готування паски

  • Для того, щоб паска та будь-яка дріжджова випічка довше залишалася свіжою  краще використовувати борошно вищого ґатунку – в ньому міститься велика кількість клейковини.
  • Довше залишитися свіжою допоможе пасці вершкове масло у складі тіста.
  • Щоб випічка швидко не черствіла, тісто щоразу, коли воно підходить, потрібно обминати руками – так воно насичується киснем.
  • Термін зберігання випічки також продовжує вміст інвертного цукру або меду в тісті.
  • Шеф-кухарі радять, аби паска довше зберігалась свіжою і не черствіла, до тіста варто додати кілька грамів горілки чи спирту.
  • Добре випечена паска зберігатиметься довше, але не пересушуйте паски під час випікання. Температура випікання залежить від того, наскільки підросло тісто. Якщо воно добре підросло, паску можна пекти за високої температури, близько 200 градусів, якщо ні —  пекти довше і за меншої температури. В електродуховці паску слід випікати за температури 180 градусів, у газовій печі — 200-220 градусів. Півкілограмову паску слід пекти щонайменше годину, 200-300-грамову — пів години.
  • Глазур на паскці не дає випічці підсохнути та довше залишає її свіжою і пухкою.

Як зберігати паску, щоб вона довше залишалася свіжою 

  • Готову паску можна зберігати в холодильнику чи морозильній камері. Але вона має бути герметично запакована.
  • І ще один спосіб зберегти великодній хліб м’яким та свіжим — покласти в місткість, де він зберігається, скибочку яблука, невеликий шматочок почищеної сирої картоплі або кам'яної солі.
  • Не рекомендується зберігати паску разом із житнім хлібом, оскільки вона просочується його запахом і може втратити свій смак.

 Як освіжити паску

Якщо ж  паска підсохла, її можна освіжити. Для цього варто злегка змочити її водою, загорнути у вологу чисту серветку. Помістити паску у якусь місткість, наприклад, каструлю і поставити в розігріту духовку на 10 хвилин.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *