Дедлайн – 9 травня: у прикордонному загоні заявили про наступ ворога на кількох напрямках

Війна

До 9 травня російська армія планує свої наступальні дії як на сході України, так і на інших напрямках.

Керівник пресслужби прикордонного загону “Сталевий кордон” Іван Шевцов повідомив про це в ефірі “Новини Live”.

За його словами, ворог до 9 травня планує почати наступальні дії на сході країни та інших напрямках, адже в особі диктатора Путіна полюбляє певні дедлайни.

“Зараз у них дедлайн – це 9 травня. Вони полюбляють такі святкові дні, і саме до 9 травня ворог планує знову ж таки почати свої наступальні дії як на сході України, так і на інших напрямках. Але Сили оборони до цього готові, і прикордонники зокрема”, – заявив Шевцов.

Він додав, що на сьогодні прикордонник – уже не просто солдат з автоматом ы собакою, який стоїть на державному кордоні, а потужний боєць, який виконує завдання з охорони та оборони України.

“Тому всі готові”, – додав Шевцов.

Він висловив переконання, що всі спроби ворога просунутися на будь-якому напрямку будуть зупинені.

Керівник пресслужби прикордонного загону “Сталевий кордон” також назвав головну відмінність української армії від військ РФ.

“Вона полягає в тому, що для нас життя та здоров'я наших бійців важливіші, ніж ті сто метрів землі, які ми віддаємо. Ворог захоплює ці території дуже великими втратами – один до десяти щонайменше. Тому для нас зараз важливіше за можливості відійти на вигіднішы позиції для того, щоб згуртуватися і дати потужну відсіч ворогові. Ворог свій особовий склад не шкодує, він не шкодує техніку. Для нас все ж таки навіть маленький відступ, якщо його можна так назвати, він не є достатньо важливим у тактичному понятті, але він зберігає життя наших бійців”, – зазначив Шевцов.

Нагадаємо, ізраїльський військовий оглядач Давид Шарп прокоментував ситуацію на Донеччині та назвав одну з найважливіших точок докладання зусиль ворога. За його словами, Кремль ставить своїй армії завдання щодо захоплення територій, незважаючи на сакральні дати.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *