“Зливав” ворогу дані про Луцький аеродром: як суд покарав чергового зрадника

Війна

Суд покарав зрадника, який “зливав” російським спецслужбам дані про Луцький військовий аеродром. Так, зловмисника засуджено до 12 років ув’язнення.

Про це повідомили в Управлінні СБУ у Волинській області.

Суд першої інстанції визнав жителя Луцька – колишнього військового – винним у пособництві в державній зраді та ухвалив для нього вирок у вигляді 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, чоловік “зливав” росіянам інформацію про Луцький військовий аеродром. Для збирання таких даних ексвійськовий намагався поновити контакти з колишніми та чинними військовослужбовцями аеродрому.

Зловмисник вивідував інформацію про кількість і типи літаків, боєприпаси та озброєння, розміщення укриттів та розташування інженерних будівель на аеродромі.

Всі зібрані дані чоловік передавав російському агентові – ексльотчику, завербованому ворожими спецслужбами. Цього агента контррозвідники затримали ще в березні 2020 року на кордоні під час спроби втекти. Згодом він був засуджений за держзраду до 14 років ув’язнення.

У квітні 2024 року Луцький міськрайонний суд виніс вирок і поплічникові державного зрадника.

Що відомо про атаки на Луцький аеродром

Нагадаємо, росіяни двічі атакували Луцький аеродром: 24 лютого та 11 березня 2022 року. Ворожі ракети вбили чотирьох військових, поранили шістьох людей. Аеродром був повністю знищений.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *