Світан назвав зенітний комплекс росіян, що погано протидіє балістичним ракетам

Зброя

Українські ракетники вразили доволі дорогу та важливу ціль в районі Моспіне Донецької області. Йдеться про зенітний ракетний комплекс С-400, який погано протидіє балістичним ракетам.

Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан розповів “24 Каналу” про зенітний комплекс росіян докладніше.

Експерт зазначив, що комплекси С-400 та С-300 майже ідентичні, єдина відмінність – це дальність перехоплення цілей і ракети.

За словами Світана, комплекс С-400 погано протидіє балістичним ракетам. В умовах відсутності інформації про траєкторію польоту, яку іноді передає система дальнього радіолокаційного виявлення, С-400 не встигає вирахувати точку зіткнення із балістичною ракетою.

“Сили оборони нещодавно зруйнували декілька таких радіолокаційних систем ворога”, – нагадав Світан.

Він пояснив, що ракети комплексу С-400 не летять за ціллю, а рухаються траєкторією, яку визначає обчислювальний комплекс.

“Так, завдяки успішним діям ЗСУ вдається знешкоджувати військовий потенціал Росії”, – додав Світан.

Нагадаємо, зазначається, що удар українських ракетників був зафіксований місцевими жителями, які ідентифікували також касетні суббоєприпаси від ATACMS, повідомляли фахівці Defense Express.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *