Помідори та перці потішать гарним урожаєм, якщо їх підживити звичайним пшоном

Різне

Кожний городник знає, що для того, щоб отримати гарний врожай, рослину потрібно підживлювати й не один раз. Для тих, хто не хоче використовувати мінеральні добрива можна завжди знайти заміну та підживити культури органікою.Тим більше, що є багато органічних домашніх підживлень, на які овочі добре відгукуються, добре ростуть та родять. Чим лише не підживлюють рослини —  попелом, йодом, банановими шкірками, настоєм кропиви тощо. 

Але мало хто чув про підживлення помідорів та перцю пшоном. Тож як добриво можна використовувати звичайне пшоно. 

Користь пшона для підживлення перцю та помідорів

  • Пшоно містить багато азотистих сполук, які, як відомо, життєво необхідні для нормального росту і розвитку рослин, особливо для нарощування зеленої маси.
  • Пшоно — чудове джерело вітамінів групи B. Ці вітаміни необхідні для зміцнення імунітету рослини та боротьби з грибковими захворюваннями, для активного розвитку кореневої системи та нарощування зеленої маси. Що дуже важливо ці вітаміни необхідні для формування зав'язі й набору ваги плодів.
  • А ще в пшоні багато таких мікроелементів, як калій, магній, фосфор, кальцій, цинк і ін.

Переваги підживлення овочів пшоном крім його багатого змісту ще й в тому, що всі корисні речовини гарно засвоюються овочевими культурами з пшона. Найголовніша перевага такої підгодівлі — це відсутність «передозування» у рослин.

Як приготувати підгодівлю з пшона та підживлювати нею перець та помідори

Як приготувати підгодівлю з пшона

  • На один кілограм пшона потрібна п'ять літрів теплої води. Краще не використовувати гарячу воду, через високу температуру може зруйнуватися частина корисних елементів.
  • Заливаємо  пшоно водою і ставимо настій в тепле, темне місце на 5 діб .
  • Після розбавляємо настій 5 літрами теплої води і поливаємо рослини.
  • Під кожен кущик досить внести по 1 літру такого підживлення.

Як підживлювати пшоном

  • Перший раз підживити пшоном можна через пару днів після висадки розсади в ґрунт. Помічено, що розсада краще приживається та йде в ріст. 
  • Вдруге настій із пшона використовують в період цвітіння.
  • Третя підгодівля пшоном робиться через два тижні, на момент зав’язування плодів.

Таке підживлення не лише забезпечить міцний імунітет саджанців, плоди зробить великими та солодкими, а й покращить склад ґрунту — земля стає більш рихлою і плодючою.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *