ЗСУ мають суттєву перевагу над окупантами: в ISW назвали, яку саме

Війна

Загальна якість української армії залишатиметься вищою, ніж у російських військ у найближчій і середньостроковій перспективі.

Про це сказано у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російське командування нещодавно використовувало мобілізований особовий склад – ув'язнених, свіжих контрактників і добровольців – без належної підготовки для проведення масових “м'ясних атак”, щоб досягти незначних успіхів в Україні. Вони продемонстрували готовність продовжувати нести значні втрати заради цих успіхів.

“Російський механізм формування збройних сил значною мірою відповідає рівню заміщення втрат в Україні, однак, стимулюючи швидку передислокацію нового особового складу для додаткових “м'ясних” штурмів, а не для ефективної підготовки. Російські мілблогери постійно скаржаться на неефективну російську підготовку після часткової мобілізації у вересні 2022 року”, – йдеться у звіті. 

Колишній російський інструктор “Шторму-Z” нещодавно заявив, що їхні “стратегічні” резерви “місяцями нічого не роблять” через вузькі місця в навчанні, спричинені недостатньою кількістю інструкторів. 

Американські аналітики наголосили, що подальша співпраця України з інструкторами НАТО надає Києву додаткові можливості для вдосконалення “своїх базових механізмів підготовки і поліпшення якості новорозміщеного персоналу”.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, на Харківщині окупанти завдали 10 авіаударів та провели невдалий штурм.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *