Синоптики заявили про погіршення якості повітря у Києві: в КМДА спростували (мапа)

Київ

До кінця дня 1 липня та протягом доби 2 липня у Києві концентрації діоксиду азоту досягнуть гранично допустимих значень, що негативно впливатиме на самопочуття людей.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

“Спекотна, суха та маловітряна погода сприяє накопиченню й інших забруднювальних речовин у приземному шарі повітря. Рекомендовано часте вживання води, вологе прибирання та вентилювання приміщень, перебування в паркових зонах, подалі від автомобільних доріг і залізниць”, – йдеться у повідомленні синоптиків.

Довідка: Діоксид (двоокис) азоту – надзвичайно отруйний газ червоно-бурого кольору, який виділяється під час високотемпературного згоряння. Він впливає на дихальні шляхи та легені, а також викликає зміни у складі крові. Діоксид азоту присутній у вихлопних газах машин та димі від спалювання мазуту, гасу, пропану, природного газу та деревини. Він є головною причиною смогу.

Що кажуть у КМДА

Натомість у КМДА заявили, що на вечір 1 липня індекс якості повітря у столиці переважно дуже низький, отже, якість повітря в нормі. І на підтвердження своїх слів оприлюднили мапу з показниками якості повітря.

Також міська система моніторингу якості повітря не фіксує перевищення концентрації діоксиду азоту, повідомили в Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату.

“Попри повідомлення, які ширяться мережею Інтернет, міська система моніторингу якості повітря не фіксує перевищення концентрації діоксиду азоту. Закликаємо не поширювати недостовірну інформацію та слідкувати за поточним станом якості повітря в додатку Київ Цифровий“, – кажуть у КМДА.

Рейтинг міст із найзабрудненішим повітрям: де розташувався Київ

У світовому рейтингу міст із найзабрудненішим повітрям Київ нині опинився аж на 84 місці.

Нині індекс забруднення повітря в Києві становить 28 за допустимої норми в 50. Це доволі хороший показник.

Ці дані можна переглянути на ресурсі IQ-Air, що відстежує рівень забруднення повітря в режимі реального часу.

Рівень забруднення повітря у столиці України характеризується як “хороший” (салатова позначка).

Нагадаємо, Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *