Не робіть часту помилку, через яку котлети виходять несмачними: як правильно солити фарш

Різне

Готуючи котлети, ви можете брати практично будь-який фарш. Головне, щоб м'ясний продукт був свіжим. Але багато хто забуває, що саме від солі залежить консистенція фаршу, а також смак майбутньої страви.

Наприклад, досвідчені кулінари стверджують, якщо брати яловичину, то котлети вийдуть щільнішими та еластичнішими, якщо сіль додати під час приготування фаршу, а не під час смаження готового продукту.

Ще один важливий момент: скільки солі потрібно на 1 кг м'ясного фаршу? Тут дуже важливі пропорції, адже вони впливають не лише на смак, а й на те, чи вийдуть котлети соковитими та еластичними, чи будуть жорсткими й сухими.

Отже, кулінари стверджують, якщо ви використовуєте дрібну сіль, то її потрібно брати всього лише трохи менше, ніж тоді, коли ви додаєте звичайну сіль з великими крупинками.

Якщо це 1 кг фаршу з яловичини або свинини, беріть приблизно 1 ч. л. дрібної солі. Те саме правило стосується котлет з індички. А ось для рибного фаршу вже потрібно брати не менше 2 ч. л. дрібної солі без гірки. Курячі котлети найбільше залежать від кількості спеції. Кулінари радять додавати до курячого фаршу з цибулею, розмоченим хлібом і яйцем не менше 1 ст. л. звичайної солі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *