“Військовий не витримав”: що кажуть свідки та поліція про вибух гранати у Луцьку – деталі

Події

У неділю, 7 липня, у Луцьку на Ковельській невідомі кинули гранату у людей. За словами очевидців, вибуховий пристрій кинули військові під час конфлікту, однак у поліції цього не спростували і не підтвердили.

У ГУНП Волинської області розповіли, що повідомлення про вибух надійшло до правоохоронців близько 20.50 години.

“Внаслідок цього є постраждалі, їх точна кількість встановлюється. Чоловіка, ймовірно, причетного до інциденту, поліцейські вже затримали. Всі деталі – згодом. На місці працюють поліцейські та медики. Зокрема, задіяно два наряди слідчо-оперативної групи, три наряди патрульної поліції, рота поліції особливого призначення, управління вибухотехнічної служби, криміналісти”, – зазначили поліцейські. 

Щодо кваліфікації правопорушення, то інформація буде надана згодом.

Відео із затриманням винуватця не підтвердилось. У поліції уточнили, що особи, яких на відео ведуть у кайданках, перешкоджали роботі правоохоронцям. 

“Особи, яких на відео ведуть в кайданках і які поширили окремі телеграм-канали, безпосередньо на місці порушували громадський порядок і заважали роботі, до інциденту з вибухом вони відношення не мають – інформація патрульної поліції”, – додали у ГУНП області.

Суспільне Луцьк пише, що, за словами свідків, вибуху передував конфлікт. Очевидець Володимир розповів, що на момент вибуху сидів у своїй машині та чекав зеленого сигналу світлофора. Він додав, що із місця події госпіталізували трьох постраждалих – двох жінок і чоловіка.

“Була суперечка між бусом і ним. Посперечалися, і той кинув гранату”, – каже чоловік.

Інший свідок, лучанин Віталій розповів, що конфлікт виник через те, що дві машини, одна із яких належала військовим, не поділили дорогу. 

“Говорять, що їхали і не поділили дорогу, тут (на Ковельській — ред.) стали на світлофорі виясняти ситуацію. Водій білого буса, кажуть, телефона побив військовому. І військовий не витримав, кинув гранату. Це свідки розказували, які все бачили”, –  сказав Віталій.

Нагадаємо, напередодні ввечері у Луцьку кинули гранату в людей. Вона здетонувала. Є потерпілі.

Читайте провідні новини на сьогодні

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *