Огірки з борошном: смачний рецепт квашених овочів на зиму без стерилізації

Консервація і варення

Це, напевно один з найпростіших рецептів консервування огірків на зиму. Стерилізувати їх не потрібно. Крім того, у цьому рецепті є певний загадковий інгредієнт і це – борошно. І ніхто достеменно не знає, для чого воно додається, але огірки по цьому рецепту виходять хрусткими та дзвінкими. 

Інгредієнти для приготування огірків з борошном

З розрахунку на одну 3-х літрову банку 

  • огірки – 2-2,5 кг,
  • борошно – 3 ст.л з гіркою,
  • сіль кам'яна –  3 ст л з гіркою,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • лавровий лист – 1, зонтик укропу – 1,
  • листя та корінь хрону за вашим смаком,
  • гіркий перець на смак

Приготування огірків з борошном

  • Огірки вимити їх та повідрізати хвостики.
  • Банки гарно помити. На дно банки покласти зубчики часнику, гіркий перець лавровий лист, зонтик укропу, листя та корінь хрону.
  • Далі викласти щільно огірки, досипати сіль і  борошно.
  • Залити холодною водою з крана, накрити капроновою кришкою. Декілька раз перевернути банку туди-сюди, щоб сіль та борошно рівномірно розподілились.
  • Ставимо банки на три доби в приміщенні, пару раз за день перевертаючи їх, щоб розігнати борошно. На 4 день виносимо у підвал. Найсмачнішими вони будуть через 1,5-2 місяці. 

Читайте також:

  •  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *