Стрижки для середнього волосся з урахуванням форми обличчя: вибираємо правильно

Різне

Стрижки на середнє волосся надають можливість поєднувати різноманітні стилі та бути в тренді. Під час вибору стрижки на волосся середньої довжини найкраще опиратися на особливості зовнішності, а потім вже — на модні тенденції.

Вибираючи стрижку, потрібно орієнтуватися на структуру волосся. Якщо волосся густе — матимуть гарний вигляд стрижки з чіткими геометричними зрізами, якщо тонке — краще звернути увагу на стрижки, що надають об'єму.

Щільне і кучеряве волосся погано піддається укладанню, швидко втрачає форму, тому для нього варто вибирати стрижки із додатковими шарами, які допоможуть тримати об'єм. Якщо за структурою пасма тонкі, вибирайте градуйовані зачіски.

Значення має і колір волосся — для темних відтінків підійдуть строгі стрижки, а блондинкам, навпаки — недбалі стрижки з рваними кінцями та асиметричними лініями.

Ну і насамперед потрібно звертати увагу на форму обличчя.

Як вибрати стрижку для середнього волосся 

Розрізнять овальну, круглу, трикутну, квадратну та серцеподібну форми обличчя. Наприклад, боб підходить дівчатам з обличчям овальної форми, а от асиметричні зачіски допомагають візуально подовжити кругле обличчя.

Крім форми обличчя, велике значення має і ваш звичний, улюблений стиль. Якщо надаєте перевагу класиці, то оптимальним вибором буде стрижка з довжиною до плечей. Якщо хочеться щось поміняти — можна зробити стрижку з подовженим бічним чубчиком.

 І, найголовніше, краса — в унікальності, не варто сліпо дотримуватися трендів, зачіска повинна підкреслювати натуральну красу волосся, гармонізувати риси обличчя.

Жіночі стрижки для середнього волосся для різних форм обличчя

Стрижки для овального обличчя

Овальна форма вважається ідеальною, їй личить практично будь-яка зачіска. Можна розглянути такі варіанти та їхні варіації —  каре, боб, стрижка з плавними переходами у довжині.

Стрижки для круглого обличчя

Щоб візуально витягнути обличчя та збалансувати його форму, можна зробити:

  • стрижку з рваними кінцями,
  • асиметричну зачіску з проділом набік,
  • підійде також боб із об'ємним верхом.

Стрижки для трикутного обличчя

У цьому разі можна вибрати боб із профільованими кінцями. Буде мати непоганий вигляд стрижка трапецієподібної форми, що розширюється донизу. Можна вибрати гарсон з асиметричним чубчиком. Підійдуть різноманітні варіанти градуювання.

Стрижки для серцеподібного обличчя

Матимуть гарний вигляд стрижки з подовженим чубчиком. Краще, щоб це була багатошарова та текстурна стрижка — в такому разі вона акцентує увагу на очах.

​​​​​​Стрижки для квадратного обличчя

Для того, щоб пом'якшити квадратну форму обличчя, можна зробити стрижку з об'ємним корінням і рваними кінцями. Гарний вигляд будуть мати різні варіанти з чубчиком. Для такої форми обличчя краще уникати короткої довжини. 

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *