Ваші огірки будуть плодоносити до самих морозів: запам’ятайте п’ять важливих порад

Різне

Слід звернути увагу, що ці правила діють лише в тому разі, якщо огірки ростуть у відкритому ґрунті. Що потрібно зробити, щоб збирати урожай навіть восени?

Насамперед, не забувайте регулярно прибирати листки, які розташовані нижче плодів. А коли нижня частина стовбура стає надто “порожньою”, важливо досипати землі і використати мульчування.

Наприкінці літнього сезону рослину потрібно підживити, щоб вона стала сильнішою. Для цього вам знадобляться сухі дріжджі. В достатньо глибоку ємність налийте півлітра води, додайте 1 ст. ложку дріжджів і стільки ж цукрового піску. Ретельно розмішайте суміш для розчинення всіх компонентів і залишіть на 3-4 години. Після закінчення цього періоду додайте ще 5 л теплої води.

Підживлення, яке у вас вийшло, потрібно додавати у воду для поливання огірків. Цієї кількості вистачить на 1 відро води. Також для подовження плодоношення огірків використовують коров'ячий гній.

Не забувайте щотижня проводити профілактичні заходи від хвороб та шкідників. А від третини літа регулярно накривайте рослину на ніч натуральним покривним матеріалом.

Поливати грядки наприкінці літа потрібно вже не так часто, як на початку і в середині. Якщо температура повітря не піднімається вище +20 градусів, то на кожен кущ можна витрачати не більше 2 л води. А якщо температура опуститься до +15 то вистачить і 0,5 л.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *