Найкращі сорти плетистих троянд

Різне

Вирощування плетистих троянд в Україні стає все більш популярним, оскільки ці рослини добре адаптуються до місцевих кліматичних умов і є справжньою окрасою будь-якого саду.

Розповідаємо про найкращі сорти плетистих троянд, які ідеально підходять для вирощування в Україні та які будуть радувати довгий час рясним та пишним цвітінням.

Найкращі сорти плетистих троянд

Троянда Фламентанц

Ця троянда вважається однією з найнадійніших для кліматичних умов України. У неї дуже висока морозостійкість. Може вражатися чорною плямистістю і борошнистою росою, але, з профілактичною обробкою ці проблеми швидко вирішуються. 

Цвітіння троянди просто вражає. Висота куща може досягати 2-3 м, гілки жорсткі, цвітіння рясне і тривале протягом місяця.

Троянда Ельф

Відмінною рисою цієї троянди густо-махрова квітка діаметром 8-14 см  відтінку вершкового масла (або слонової кістки). В центрі квітка трохи зеленувата.  

Сорт стійкий до борошнистої роси і чорної плямистості. Не дуже добре переносить дощі, але просто незамінний у посушливих південних регіонах. Ельф абсолютно не виносить затемнення, тому саджати його потрібно тільки на відкритій місцевості.

Аромат троянди дуже ніжний, фруктовий. Висота куща – 2-2,5 м, кущ прямостоячий, жорсткий. 

Троянда П'єр де Ронсар

Троянда яка має дуже складну, напрочуд гарну квітку складного рожевого та слонового кольору.

Діаметр квітки – 8-10 см, бутон розпускається повільно і тримається довго, має ніжний аромат. Сорт стійкий до борошнистої роси та чорної плямистості. 

П'єр де Ронсар цвіте двома хвилями. Звичайно, найрясніша – це перша, і далі з невеликою паузою йде друга. Квіток завжди багато, вони відмінно обвивають будь-яку опору або арку. 

Троянда Краун Принцес Мергеріт

Троянда надзвичайно красива, яскраво-оранжевого, жовтого, абрикосового кольору, діаметром 10-12 см. Висота куща – 150-180 см, з пониклою формою гілки, тому потребує опори. Прекрасно підходить для арки. Квітка тримається недовго, зате запах у неї чудовий. Кущ не колючий, шипів мало

Сорт не боїться борошнистої роси і чорної плямистості. 

Троянда Лавінія

Сорт безперервного цвітіння, квітки насичено-рожевого кольору. Кущ високий, прямостоячий, гнеться погано. На одній гілці – 3-5 квіточок діаметром  8 – 10 см. Цвіте довго.

Не боїться чорної плямистості, борошнистої роси та дощу.  Якщо йдуть влітку безперервні прохолодні дощі, на троянді можуть з'явитися “веснянки”.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *