Яблучний пиріг для лінивих з одним яйцем на сковорідці

Випічка і страви з борошна

Рецептів яблучних пирогів багато, цей дуже легкий і швидкий, готується не в духовці, а на сковорідці. І продуктів для нього потрібно обмаль.

Інгредієнти для лінивого яблучного пирога

  • яблуко – 2 шт.
  • вода – 20 мл
  • сметана – 150 г
  • масло для начинки – 30 г
  • масло для тіста – 50 г
  • борошно – 130 г
  • кориця – 10 г
  • цукор – 10 г
  • лимонний сік

Приготування яблучного пирога

  • Яблука поріжте скибками, шкірку можна не знімати. Закиньте їх на сковорідку з розтопленим маслом.
  • Додайте водичку, присипте цукром, корицею, додайте лимонний сік і хвилин 5 протушкуйте до м'якості.
  • Окремо приготуйте заливне тісто. Яйце з цукром збийте вінчиком до однорідності.
  • Додайте сметану кімнатної температури, розтоплене масло, перемішайте вінчиком.
  • Додайте просіяне борошно, ретельно перемішайте до однорідності, краще блендером. Якщо тісто густе, можна додати молока або воду.
  • Залийте яблука тістом на сковородці, розрівняйте.
  • Готуйте на маленькому вогні 10-12 хвилин, тісто має піднятися.
  • Потім за допомогою лопатки переверніть пиріг. Смажте другий бік на маленькому вогні 5-7 хвилин.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *