Епіфаній закликав УПЦ МП і Онуфрія до негайного діалогу про єднання

Події

Предстоятель Православної Церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній закликав очільника УПЦ Московського патріархату Онуфрія до початку діалогу про єднання.

Про це йдеться у зверненні Епіфанія до Онуфрія та всіх ієрархів, духовенства і мирян УПЦ МП.

“…Бажаю поновити заклик від імені Православної Церкви України до Вас, владико, до ієрархів, духовенства і вірних, які визнають Вас своїм Предстоятелем… невідкладно розпочати діалог”, – закликає Епіфаній.

Голова ПЦУ зауважив, що протягом тривалого часу з різних причин як церковного походження, так і більшою мірою світського, Православна Церква в Україні зазнавала поділів. Епіфаній нагадав, що 15 грудня 2018 року було скликано Об’єднавчий собор у храмі Святої Софії в Києві, куди були покликані всі православні архієреї, зокрема й Московського патріархату. Кожен з них, і Онуфрій також, отримали лист-запрошення на собор від Вселенського патріарха.

За словами ієрарха, передусім через позицію РПЦ “частина православних не почула ще заклику єдності, спрямованого до них, і не виконала цього обов’язку – бути єдиними”. Але і серед тих українських православних, хто ще не перебуває в ПЦУ, зростає число охочих досягти цієї єдності.

“Весь світ бачить, що патріархат Москви виявився глибоко отруєний псевдорелігійним вченням “руского міра”, отруйним і смертоносним плодом якого стала нинішня страшна війна Росії проти України. Війна диявольська й безбожна, яку патріарх Москви назвав священною та благословив російського правителя і військо на всі ті злочини, які вони зробили і продовжують робити на нашій землі.

Тому пізнавши вже явним і беззаперечним чином, що і корінь, і плід “руского міра” є злими, для всякого, хто істинно бажає зберегти чистоту Православ’я і хто дбає про благо Церкви, має бути зрозумілим, що від цього зла слід віддалятися і не мати з цією темрявою жодної спільності”, – наголосив Епіфаній.

Він закликав Онуфрія, а також кліриків і мирян УПЦ МП “без всяких попередніх умов розпочати діалог про єдність”.

Раніше ми писали, скільки церков Московського патріархату залишилося в Україні.

Нагадаємо:

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *