Мариновані помідори “під снігом” з часником – це чудова консервація для зимового столу. Вони маринуються в часникових пластівцях, поєднання червоного та білого кольору має дуже ефектний вигляд, наче помідори і справді в снігу. На кілограм овочів береться щонайменше 100 г часнику, а прянощі додаються або згідно з обраним рецептом, або за смаком.
Інгредієнти:
- помідори – 3 кг,
- вода – 3 л,
- сіль – 3 ст. л.,
- цукор – 200 г,
- оцет 9% – 150 мл,
- часник – 3 головки,
- перець горошком.
Приготування помідорів “під снігом”:
Найчастіше для маринування помідорів “під снігом” використовують однолітрові банки.
- Помідори (краще брати сливки) миємо і протикаємо їх зубочисткою біля плодоніжки, щоб вони не тріскали, заповнюємо ними стерилізовані банки.
- Окропом заливаємо банки та залишаємо на 20 хвилин, щоб помідори прогрілися. Потім воду зливаємо.
- Натираємо на дрібній тертці часник. До кожної банку кладемо горошок та одну чайну ложку часнику.
- Готуємо маринад – до води додаємо сіль, цукор. Трьох літрів маринаду вистачає на 6-7 однолітрових банок. У кінці додаємо до маринаду оцет.
- Кип'ячим маринадом заливаємо банки з помідорами, закриваємо стерилізованими кришками.
- Струшуємо банки, щоб часниковий “сніг” розійшовся по банках, перевертаємо кришками донизу та кутаємо до повного остигання.
Читайте також: