Прихильники УПЦ МП на Хмельниччині влаштували хресний хід попри заборону ОВА (фото)

Події

У понеділок, 19 серпня, з Кам'янця-Подільського до Почаївської лаври (Тернопільска область) вирушила чисельна колона прихильників УПЦ МП. Віряни Московського патріархату влаштували хресний хід попри заборону Хмельницької ОВА на проведення масових зібрань.

“Спільний наказ Хмельницької ОВА та Хмельницького обласного ТЦК та СП: заборона проведення масових релігійних заходів від 16 до 25 серпня”, – нагадали в Кам'янець-Подільській міській раді.

20 серпня у Мережі з'явилися повідомлення про напружену ситуацію поблизу села Чемерівці Кам'янець-Подільського району. Там нібито для паломників заблокували рух.

Очільник Чемеровецької територіальної громади Олександр Собань зазначив, що напруженої ситуації не було. Вірянам УПЦ МП лише сказали йти в обхід, а не центром селища.

“Ми не пускаємо їх через центр Чемерівців останні 5 років. У нас поряд є об'їзна дорога, і останні 5 років вони нею проходили. Я не маю нічого проти Бога, але я проти російської церкви, – прокоментував сайту “Є” голова Чемеровецької територіальної громади Олександр Собань.

Натомість пов'язані з УПЦ МП канали Telegram, у адміністраторів яких раніше вже проводила обшуки СБУ, зухвало діляться фото й відео з хресного ходу.

Хресний хід УПЦ МП / Фото: Перший козацький

Ось один з таких дописів, де прихильники УПЦ МП рішення державних органів влади беруть у лапки.

Зауважимо, що торік аналогічний хресний хід вірян УПЦ МП до Почаївської лаври, попри заборону, також відбувся.

Нагадаємо, що у вівторок, 20 серпня, Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, які мають керівний центр у Росії. Документ відкриває шлях до заборони діяльності УПЦ Московського патріархату.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *