Чим відрізняється цукіні від кабачка, корисні властивості

Різне

І цукіні, і кабачки є різновидами гарбуза. Кабачок завезли до Європи з Америки кілька століть тому, а цукіні вивели італійські селекціонери. Саме звучання “цукіні” має італійське коріння, що означає гарбуз / кабачок. Тому в рецептах зустрічається саме цукіні, а не кабачок.

Чим відрізняються цукіні та кабачки

Ці два овочі хоча й походять з одного сімейства, але мають доволі суттєві відмінності. Оскільки у нас кабачок має більшу популярність, ніж його брат цукіні, далеко не всі знають, за якими ознаками їх можна відрізнити.

Насамперед цукіні відрізняється від кабачка зовнішньо. Шкірка та листя у цукіні насиченого зеленого кольору, іноді з візерунком. Крім кольору, основною відмінністю між двома овочами є форма – цукіні прямий, а кабачок має товсте дно і звужується до горлечка. У м’якоті кабачка також може бути більше насіння.

Цукіні росте кущем, а стебла кабачка стеляться по землі. Цукіні любить вологу й сонце, а кабачок нормально переносить коливання температур. І якщо цукіні потребує частого прополювання, кабачок нормально росте з бур'янами.

Цукіні дозріває швидше кабачка, всередині він м'якший і ніжніший, ніж кабачок.

Смакові якості цукіні та кабачків

Кабачки в сирому вигляді практично не вживають. Цей продукт піддають термічній обробці, тушать, смажать і консервують.

Цукіні доволі часто використовують у необробленому вигляді. Причина цього в ніжному смаку. М'якуш цукіні не такий жорсткий, як у кабачка, тому його часто вживають у сирому вигляді в салатах і закусках і необов'язково варять, смажать або тушать.

Склад цукіні та кабачків і користь овочів

За складом цукіні та кабачки практично не відрізняються. Вони містять вітаміни C, PP, B1, B2, B6, каротин, залізо, калій.

У цукіні більша кількість вітаміну С, йогокалорійність становить 16 кілокалорій на 100 г, а калорійність кабачка – 23 кілокалорії.

Обидва види овочів мають багато корисних властивостей:

  • Їх рекомендують вживати на дієті, для правильного харчування.
  • Вони позитивно впливають на роботу травного тракту.
  • Корисні мікроелементи та позитивний вплив на організм роблять ці продукти корисними практично за всіх захворювань.

Терміни зберігання

Є велика різниця в термінах зберігання овочів. Кабачки можна зберігати тривалий час, аж до наступного року, а цукіні вимагають або замороження, або швидкого вживання.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *