Макрон зробив нову заяву з приводу затримання Дурова

за кордоном

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не планував зустрічатися із засновником Telegram Павлом Дуровим, якого затримали 24 серпня в паризькому аеропорту Ле-Бурже.

Про це він говорив під час свого виступу перед журналістами у столиці Сербії Бєлграді, передає France24.

“Я зовсім не був в курсі про приїзд Дурова до Франції. І це абсолютно нормально і природно, тому що я не маю бути в курсі переміщень громадян Франції та інших громадян. Це неправда, що я запрошував його того вечора, це зовсім не правда. Я не збирався зустрічатися з паном Дуровим ні наприкінці минулого тижня, ані у наступні днів. Я не знав, що він збирався приїхати до Франції”, – сказав французький президент. 

За словами Макрона, затримання Дурова немає жодних політичних мотивів, оскільки у Франції захищають свободу слова, поважають інновації та підприємців. Він назвав цей епізод незалежною дією французької юстиції. 

Водночас Макрон повністю взяв на себе відповідальність за ухвалене у 2018 році рішення надати Павлу Дурову французьке громадянство, пояснивши це “стратегією, спрямованою на те, щоб дозволити це жінкам та чоловікам, які є артистами, спортсменами, підприємцями, які готові вивчати французьку мову та розвивати багатство інновацій” у Франції.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що 2018 року президент Франції Еммануель Макрон мав ланч із засновником Telegram Павлом Дуровим, під час якого пропонував йому перенести штаб-квартиру месенджера до Парижа.

Нагадаємо, за рішенням суду засновнику Telegram Павлу Дурову заборонили залишати Францію, його звинуватили у низці злочинів і призначили заставу у розмірі п'яти млн євро.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *