Виявляється, огірки не такі вже й корисні, як ми всі думали: експерти застерігають

Корисні статті

Дієтологиня Ріаннон Ламберт, яка спеціалізується на контролі ваги, б'є на сполох для всіх, хто регулярно споживає огірки. Про це розповідають у виданні Exspress.

Експертка стверджує, що ці овочі можуть бути зовсім не такими поживними, як всі думали раніше. Оскільки огірки переважно складаються з води, їх краще їсти не як корисний продукт, а для зволоження організму.

Ріаннон пише, що огірок — це освіжальний овоч із дуже високим (96%) вмістом води, що робить його гарним для зволоження, але водночас він має відносно низький вміст поживних речовин. Хоча в ньому й можна знайти деякі вітаміни, зокрема, вітаміни групи В, вітаміни К та С, а також мінерали (калій, фосфор, мідь, магній), поживної цінності йому бракує.

Дійсно, каже експертка, в огірках є деякі антиоксиданти, наприклад, флавоноїди, а в шкірці цього овоча багато клітковини. Але для того, щоб наповнити організм саме поживними речовинами, краще обирати більш корисні варіанти, зокрема, хрестоцвіті або листову зелень.

За словами Ламберт, огірки найкраще їсти в сирому вигляді, наприклад, на бутербродах, в салатах або як закушування без інших овочів.

Вона каже, що подібним чином діє і салат айсберг. Він більше зволожує, а не надає поживні речовини. В ньому набагато менше клітковини та антиоксидантів, ніж в більш темних листових альтернативах, а також досить мало вітамінів С, А і К.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *