Як почистити посуд, сковороду від застарілого жиру: це не оцет і не сода, метод “дві склянки”

Різне

Після багаторазових приготувань на каструлях, а особливо на сковородах залишається жир, який потім в’їдається у поверхню. З часом з’являється нагар, який нашаровується та кам'яніє. Деякі господині не в змозі відмити посуд і вирішують його викинути.

Не поспішайте це робити, спробуйте очистити посуд, сковороду від застарілого жиру й нагару методом “дві склянки”.

  • Для цього потрібні два інгредієнти. Ні, це не оцет і не сода, і навіть не клей. Потрібна звичайна склянка картопляного крохмалю, який продається у всіх магазинах, і склянка натертого господарського мила, яке можна замінити дігтярним, ефект буде ще кращим.
  • Висипаємо по склянці крохмалю та господарського або дігтярного мила до каструлі місткістю понад 5 літрів.
  • Наливаємо до каструлі 5 літрів води та опускаємо туди посуд із давнім застарілим жиром або ту ж саму сковороду з нагаром.
  • Ставимо каструлю на вогонь і після закипання на повільному вогні варимо годину. Вода стане чорною.
  • Після цього, коли вода охолоне, але залишиться теплою, візьміть металеву губку і почистьте сковороду.
  • Важливо — працювати треба дуже швидко, щойно сковорода охолоне, чистити її вже марно, нагар миттєво кам'яніє.
  • Сам собою нагар не відпаде, треба буде попрацювати губкою, але і скребти ножем теж не потрібно буде.
  • Якщо сковорода охолола і повністю не вдалося її очистити, можна знову поставити її варитися у крохмалі й милі та відчистити залишки жиру і накипу.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *