Гарріс відповіла, як ставиться до ідеї віддати території України РФ

за кордоном

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з віцепрезиденткою та кандидаткою у президенти від демократів Камалою Гарріс. Зустріч відбулася одразу після переговорів у Білому домі з президентом США Джо Байденом.

“Я висловила свою підтримку Україні та українському народу – вона непохитна. Я пишаюся цим і продовжуватиму підтримувати Україну. Я докладатиму зусиль для того, щоб Україна перемогла в цій війні. Ми продовжуємо виконувати роль глобального лідера. Ми повинні співпрацювати з нашими союзниками й партнерами. Ми маємо захищати демократичні цінності та протистояти агресорам. Американський народ дуже добре знає, що означають свобода і незалежність. Агресія Путіна – це не лише атака на народ України, це також атака на фундаментальні поняття, як-от суверенітет і територіальна цілісність”, – сказала віцепрезидентка США під час спільного з президентом Зеленським виступу для преси.

За її словами, США підтримують Україну не з міркувань благодійності, а тому, що це в їхніх стратегічних інтересах.

“Сполучені Штати підтримують Україну не з благих намірів, а тому що це – в наших стратегічних інтересах. Ми будемо продовжувати безпекову допомогу Україні на полі бою, що демонструє оголошена президентом Байденом допомога”, – сказала Гарріс.

Вона переконана, що завдяки цій допомозі Київ і сьогодні залишається вільним та сильним.

“Ми знаємо, що цю війну може закінчити Путін, просто вивівши війська з України. Замість цього він, навпаки, продовжує руйнувати цивільну інфраструктуру України та тероризує українців”, – заявила вона.

Політикиня запевнила, що США продовжуватимуть працювати в ім’я сильного та стійкого миру і жодні питання цієї війни не можуть вирішуватися без України.

Гарріс наголосила, що пропозиції Україні віддати свої території в обмін на мир – ніщо інше, як капітуляція. І такий вчинок може лише заохотити інші авторитарні режими у світі до агресивних дій.

“Дехто в нашій країні намагається примусити Україну віддати значні території, а також вимагає, щоб Україна погодилася на нейтралітет та облишила свої безпекові зв’язки з іншими країнами. Ці пропозиції дуже подібні до пропозицій Путіна. Але це не є пропозиціями миру – це пропозиції для капітуляції, що є небезпечним і неприйнятним”, – акцентувала віцепрезидентка США.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео:

Путін може ЗНАГЛІТИ ще далі! Гарріс попередила світ і дала обіцянку Зеленському

Нагадаємо, в четвер, 26 вересня, у Білому домі відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена. Раніше Зеленський у США ознайомив із планом перемоги сенаторів від обох партій.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *