“Обоє в бігах”: депутатів-утікачів хочуть виключити з комітетів ВР — про кого йдеться

Події

У Верховній Раді зареєстровано постанову про виключення депутатів-утікачів зі складу комітетів. Йдеться насамперед про Андрія Одарченка та Артема Дмитрука.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк з посиланням на нову постанову.

“Одарченка виключити зі складу антикорупційного комітету; Дмитрука виключити зі складу правоохоронного комітету. Прямо дуже символічно: перший у бігах через розслідування НАБУ по корупції, другий – через справу ДБР про побиття правоохоронця… в обох випадках профільні комітети”, — написав Железняк.

Що відомо про Одарченка та Дмитрука

Нагадаємо, 7 жовтня нардеп від “Слуги народу”, наразі позафракційний Артем Дмитрук, який втік з країни до Лондона наприкінці серпня, дистанційно голосував на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Тим часом у ДБР підтвердили, що Дмитрук справді нелегально покинув Україну, і почали встановлювати осіб, які допомогли нардепові втекти за кордон.

Народний депутат Андрій Одарченко, раніше виключений з фракції “Слуга народуу”, теж незаконно виїхав за межі України. Про це стало відомо 18 вересня. Раніше Одарченко пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тис. дол.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *