Бої на Запорізькому напрямку: воїни ЗСУ відверто розповіли про тактику окупантів

Ексклюзив ТСН

На Запорізькому напрямку в районі Роботиного ворог намагається атакувати на мотоциклах і багі або в пішому порядку. Їх знищують ще на підступах, але за вбитими штурмовиками вже йдуть інші. Сотні дронів над посадками і наших, і ворожих вишукують ціль. В таких умовах працюють наші пілоти, прикриваючи піхоту, яка щодня змушена зупиняти атаки ворога.

Про це йдеться у матеріалі кореспондента ТСН Руслана Ярмолюка.

Військовому “Знахарю” 30 років і він родом зы Львівської області. Працював за кордоном, коли почалася війна, повернувся.

“На третій день війни був. Поки добрався – одразу пішов до військкомату і пішов служити”, – каже військовий 65-ї ОМБр ударних БпЛА “Роніни” “Знахар”.

Тепер він пілот одного з найкращих підрозділів “Роніни”. Вони працюють малими групами, бо це ризик. За пілотами ворог теж полює. Літають на різних дронах за різних погодних умов, адже на кону життя нашої піхоти. Коли снарядів бракує – роботу роблять “Роніни”. У пріоритеті – броня та артилерія, тож її шукають прискіпливо.

Військові кажуть, що часто окупанти їх розшукують та обстрілюють. Вони зазначають, що у росіян є перевага в озброєнні.

“Фіксік” пройшов усе Роботине, був поранений і повернувся на фронт. Відтепер його війна в полях, а не в забудовах, але й тут небезпека чатує на бійців з неба. На тому боці вже теж досвідчені пілоти і дронів у них більше.

На Роботинському виступі ворог тисне з усіх брків: зі сходу – з Новопрокопівки, з заходу – з боку Копанів і Нестерянки. Дійти до першої лінії нашому особовому складу дуже важко.

Очі в небі коригують ще й нашу артилерію.

“Зараз бронетехнікою вони не їдуть, просуваються піші групи, те, що ми вражаємо, основне по мінометах працюємо”, – каже офіцер-артилерист “Іванович”.

Арта розбиває броню, а пілоти добивають ворожу піхоту. Так було напередодні, коли штурмовики намагалися проскочити на мотоциклах поближче до наших позицій.

На одного пілота у зміну може припадати до 15-20 дронів. Усе залежить від інтенсивності штурмових дій. Як і на тому боці ворожі пілоти полюють мало не за кожним нашим солдатом, використовуючи по кілька дронів на одну душу.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН НОВИНИ за 11 жовтня 2024 | Новини України СЬОГОДНІ НАЖИВО

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *