Реально очищає сковороду від нагару: несподіваний домашній засіб з підручних інгредієнтів

Різне

Якщо ви користуватиметеся сковорідкою довгий час, на ній може з'явитися неприємний чорний нагар, який доволі важко видалити. Звичайний мийний засіб тут не допоможе. Але в TikTok показали цікавий домашній метод боротьби з нагаром на сковорідці.

Виявляється, вам знадобиться такий звичний для кожного продукт, як зубна паста. Щоб приготувати домашній засіб для чищення сковорідки від нагару, змішайте 0,5 л кока-коли, 2 ст. л. будь-якої рідини для миття посуду і 2 ст. л. зубної пасти. Пасту можна брати навіть найдешевшу, а не ту, якою ви чистите зуби.

Добре збовтайте засіб, щоб усі компоненти змішалися. Рідина для посуду розчинятиме жир, який в'ївся в поверхню сковорідки, зубна паста виступатиме м'яким абразивом, а кока-кола стане чудовим кислотним розчинником. Кислота, що міститься в цьому популярному напої, здатна зруйнувати навіть найстійкіші забруднення. Її, як відомо, навіть використовують у побуті для видалення іржі.

Перш ніж починати мити сковорідку, зачекайте, щоб вода трохи осіла в пляшці, оскільки через гази після відкриття кришки весь вміст може вийти. Тепер нанесіть суміш на сковорідку з чорним нагаром, залиште на 1-2 хвилини, а потім потріть скребком.

Якщо сковорідка дуже забруднена, а жирові відкладення стійкі, тоді залишайте засіб щонайменше на 15 хвилин. За цей час усі речовини точно проникнуть всередину плям і зможуть роз'їсти їх.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *