Шабунін, який став учасником бойових дій, жодного разу не з’явившись у своєму підрозділі, займеться реформою ДБР, – Бойко

Без категорії

ЗМІ мають звернути детальну увагу на те, як очільник “Центру протидії корупції”, активіст Віталій Шабунін став учасником бойових дій, жодного разу не з’явившись у своєму підрозділі. Про це пише ексжурналіст, чинний військовослужбовець Володимир Бойко. 

“Чекаємо викривальної публікації, як інвалід Шабунін став військовослужбовцем і навіть учасником бойових дій, жодного разу не з’явившись у своєму підрозділі. А також – скільки грошей цей аферист отримав від ЗСУ в якості грошового забезпечення та додаткової винагороди за, начебто, виконання завдань в умовах воєнного стану”, – пише Володимир Бойко.

Він нагадує, що в 16 років активіст отримав тимчасове посвідчення військовозобов’язаного із записом про непридатність до військової служби. Цей запис був зроблений на підставі того, що в Шабуніна є на тілі родимки. Згодом Шабуніну вдалось взагалі знятись з військового обліку, як непридатному до служби не тільки у мирний, але й у воєнний час.

“Але після початку широкомасштабного вторгнення цей агент змін і моральний авторитет української нації зрозумів, що куплене в 2000 році тимчасове посвідчення військовозобов’язаного його від мобілізації не врятує. Тим більше, що перед очима він мав приклад членкіні правління псевдо-громадської організації “Центр протидії корупції” Дар’ї Каленюк, яка з початком війни вивезла свого чоловіка, також засновника ЦПК, Ореста Рудого, за кордон по підроблених документах. Тоді Шабунін і ще один батько-засновник ЦПК – тричі засуджений за квартирні крадіжки Шерембей – з метою уникнути мобілізації в березні 2022 року звернулись до командира 207 окремого батальйону ТрО підполковника Юшка й були “заднім числом” фіктивно оформлені на службу”, – зазначає Бойко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *