Коли Україна стане членом ЄС: Портников назвав одну необхідну умову

Політика

Перемовини про європейську інтеграцію України не матимуть значення, поки не буде гарантоване саме існування української держави. 

Таку думку висловив український журналіст Віталій Портников під час розмови з головою правління Громадянської мережі “Опора” Ольгою Айвазовською.

За його словами, присутність у керівних органах Євросоюзу проукраїнських політиків — це другорядне питання, а всі перемовини про євроінтеграцію під час війни журналіст назвав лише “танцями з бубнами”. 

“Я вважаю, що поки ми не будемо мати гарантій безпеки, Європейський союз нас не візьме.  Вони будуть проводити перемовини, закривати один розділ за іншим, пред’являти одні пропозиції за іншими, а реальний вступ відбудеться тоді, коли вони переконаються, що на цій території немає воєнних дій”, – пояснив Віталій Портников. 

Журналіст вважає, що єдиним шляхом, який приведе Україну до ЄС, є вступ до НАТО. А для того, щоб Україна стала членом Альянсу, потрібна політична воля Заходу. 

В інакшому випадку, стверджує він, війна в Україні буде тривати до виснаження російського економічного ресурсу і ніякого вступу в ЄС не буде. 

Нагадаємо, верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, висловив глибоке занепокоєння відсутністю єдності в Європейському Союзі щодо підтримки України.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *