Врятує під час відключень електроенергії: рецепт смачної тушкованки з кашею

Другі страви

Тушкованку можна зберігати в прохолодному і темному місці до одного року, а щоб зробити її ситнішою, радимо додати перлову кашу. Вона містить багато корисних речовин і швидко відновлює сили.

Процес приготування:

  1. Спочатку перловку потрібно замочити на ніч або на 3-4 години. Потім промити до повністю прозорої води і варити близько 40 хвилин.
  2. Куряче м'ясо відварити (воду трохи посолити). Охолодити, перебрати від кісточок, бульйон процідити (він вам ще знадобиться).
  3. Дрібно нарізати цибулю. Викласти на дно каструлі з товстим дном і пасерувати до золотистого кольору. Додати м'ясо і бульйон, перловку і лавровий лист. Не забудьте про спеції. Тушкувати приблизно 20 хвилин.
  4. Тушкованку розкласти по банках і стерилізувати кожну на водяній бані 15 хвилин. Під кожну кришечку не забудьте покласти 1 столову ложку топленого масла чи жиру. Закрити, поки гарячі.

Можна приготувати тушкованку за таким самим принципом також з іншими крупами. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *