Коли закінчиться війна в Україні: Жорін “розніс” прогнози військових експертів

Війна

На думку заступника командира 3-ї ОШБр майора Максима Жоріна, прогнозам сучасних військових експертів можна довіряти не більше, ніж передбаченням тарологів. Ба більше, тарологи навіть мають більше фактів, на які спираються, а прогнози експертів мають вигляд взагалі безпідставних.

Про це він розповів в інтерв'ю “Фокусу”.

На запитання журналістки про ставлення до прогнозів щодо можливого завершення активних бойових дій 2025-го або 2026 року, Жорін різко відповів, що від початку війни вже було безліч подібних “прогнозів”, жоден з яких не виправдався.

“На що вони [прогнози – ред.] спираються? Скільки схожих прогнозів ми чули за весь цей час? Про те, що восени, за декілька місяців, тижнів, наступного року — щось з цього взагалі хоч якось близько відбулося? Наскільки я пам'ятаю, ні. Скільки разів закінчувалися ракети в Росії — то у вересні, то в грудні, але щоразу щось вони не закінчуються, їх тільки більше стає”, – зазначив військовий.

Він наголосив, що взагалі “дуже погано ставиться” до будь-яких прогнозів експертів, тому що незрозуміло, на які факти вони спираються.

“Ймовірно, навіть у тарологів, до яких я з іронією ставлюся, більше буде фактів, на які вони спиратимуться, ніж у сучасних військових експертів, які про це говорять. Я не розумію, як вони можуть це прогнозувати”, – додав Жорін.

За його словами, зараз на фронті склалась ситуація, яка свідчить, що росіяни планують воювати з Україною довго, “доки не впруться дуже сильно”. Тому вони розвивають свої власні ресурси й шукають нові за межами РФ, щоб мати можливість продовжувати цю війну.

“Я не бачу, щоб наш противник планував взагалі хоч десь зупинятися. Він, навпаки, нарощує свої сили й інтенсивність бойових дій саме на Сході. Тому я з посмішкою ставлюся до будь-яких прогнозів і радив би людям жити не прогнозами, а реальністю”, – зауважив заступник командира 3-ї ОШБр.

Він наголосив, що Україні вистачить ресурсів для тривалої війни за умови раціонального їхнього використання та правильного підходу до системи управління військами та розвитку ресурсної бази. Але найголовніший ресурс, який є в України – “це ресурс нашого характеру, нашої витривалості”.

“Якщо в нас вистачить, як у держави, витривалості, то ми вистоїмо. Я в це абсолютно вірю. Якщо ми будемо кожного разу жити від прогнозу до прогнозу — то ми чекаємо на вибори, то чекаємо на передавання якоїсь зброї — так буде досить складно. Якщо всі включаться, почнуть працювати, то ресурсів у нас вистачить”, – запевнив Максим Жорін.

Нагадаємо, на думку Жоріна, наразі ТЦК не мають іншого варіанту проведення мобілізації, ніж рейди та “бусифікація”, проте у майбутньому зміни можливі. Однак повністю уникнути мобілізації не вдасться, адже жодна масштабна війна не може триматися лише на плечах добровольців.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *