В одному з інтернатів Закарпаття дітей використовували, як рабів – омбудсман

Події

На Закарпатті вихованців закладу використовували як безкоштовну “робочу силу” для збирання яблук у приватному саду одного з підприємств.

Про це повідомив омбудсман Дмитро Лубінець у Мережі.

Зазначається, що під час огляду документів знайдено договір між директорами будинку-інтернату та підприємства щодо взаємодопомоги у збиранні яблук.

“Директор будинку-інтернату вчинив побиття вихованця. Свідками цього були його заступник та інша вихованка інтернату, які вживали заходів щодо припинення фізичної сили“, – йдеться в повідомленні.

Водночас у вихованців вимагали кошти для того, щоб купувати меблі для будинку-інтернату.

“Також встановлено, що всі банківські картки з пін-кодами до них, відкриті особові рахунки в банку та документи вихованців перебували в сейфі заступника директора. Для того, щоб використати власні кошти з карток, вихованці мали просити їх із вигаданою “заявою”! Дванадцять таких “заяв”, написаних одним почерком, виявили і для прохання використати кошти в сумі 5 100 гривень”, – зазначено в повідомленні.

Як пояснив згодом сам директор, за них придбали шафи на суму понад 50 тисяч гривень. Проте ці меблі в закладі не обліковуються.

Раніше ми повідомляли про насильство над дітьми на Львівщині: Лубінець вимагає переведення вихованців до іншого закладу.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *