Скандал з призначенням начштабу Сил безпілотних систем: Роман Гладкий переведений на іншу посаду

Події

Капітан першого рангу Роман Гладкий, призначення якого влітку 2024 року начальником штабу командування Сил безпілотних систем спричинило великий скандал, звільнений з посади.

Про це розповів штаб-сержант командування СБС Олександр Ярмак в інтервʼю “Суспільному”.

За словами штаб-сержанта, на посаду начштабу СБС вже призначили нову людину, однак її ім'я поки що не називають.

“Я особисто не знайомий з цією людиною, але є багато хто з волонтерського руху, хто про нього дає гарні відгуки. Побачимо”, – зазначив Ярмак.

На його думку, призначення Гладкого на посаду начштабу виявилось проблемним не стільки через його особисті якості та факти біографії, скільки через саму систему звань та посад, яка існує в українській армії.

“Це – система, в якій неможливо прийти ефективним, класним менеджером в цивільному житті і зайняти дійсно важливу посаду. В чому проблема системи звань і посад? Тобі дають звання не від твоєї ефективності, а від років вислуги. І це – тупість, тому що це вчить людей паразитувати. Пристосовуватись, перечікувати, переживати когось. І тому це виростило величезну кількість різних сумнівно компетентних людей”, – зазначив Ярмак.

Видання також посилається на слова іншого анонімного джерела у СБС, яке підтвердило, що “Роман Гладкий нещодавно був переведений із СБС, а на його місце вже призначено іншу людину”. Наразі невідомо, хто тепер очолює штаб Сил безпілотних систем.

Нагадаємо, про призначення Гладкого на посаду начштабу СБС стало відомо у серпні 2024 року. Це кадрове рішення викликало скандал через очевидну некомпетентність Гладкого, а також його “суперечливе минуле” та зв'язки з державою-агресоркою.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *