Росіяни дедалі частіше обирають самогубство, а не полон: у ЗСУ назвали причину

Війна

На Лиманському напрямку українські захисники зауважили, що окупанти дедалі частіше закінчують життя самогубством, аніж здаються в полон.

Про це в коментарі LIGA.net розповів пресофіцер 63-ї ОМБр Ростислав Ящишин.

За словами військового, всім окупантам їхнє командування постійно розповідає про “страшні тортури”, що чекаютьна них в українському полоні.

“Переважно годують байками про те, що українці повідрізають росіянам усе, що можна відрізати. Саме тому на нашому напрямку така велика кількість самогубств. Навіть через легке поранення росіяни намагаються застрелитися чи підірватися гранатою. Це вважається нормою. Ну ми, власне, нічого проти не маємо. Стріляйтеся на здоров'я”, – сказав він.

Ті росіяни, які все ж потрапляють у полон, переважно дезорієнтовані після перших активних бойових дій.

“Коли вони на незнайомій місцевості опиняються під шквальним вогнем наших дронів, то починають губитися і зазвичай абсолютно дезорієнтовані потрапляють до нас у полон”, – зазначив пресофіцер.

Водночас Ящишин визнав, що ворог має перевагу в особовому складі і готовий постійно “спалювати” своїх солдатів у штурмах.

“Абсолютно ніхто не переймається долею цих солдатів. Їх просто відправляють на смерть. Якщо вони відмовляються – є ціла система покарань для відмовників. Цю інформацію ми отримували від їхніх полонених”, – додав пресофіцер.

Раніше журналіст Володимир Золкін, який бере інтерв'ю у полонених росіян, розповів про проблему, яку створила Україна комфортними умовами для окупантів.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *