Зниження призовного віку: командир Третьої штурмової пояснив, чи потрібно це Україні

Ексклюзив ТСН

Сполучені Штати неодноразово казали про те, що в Україні повинні воювати молодші хлопці, тому що проводити активні штурмові дії зі старими дідами, з їхніми проблемами з колінами, спинами, з усім на світі — неможливо.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.UA розповів командир протитанкового батальйону 3-ї ОШБр Олег Романов “Ромаха”.

“У Третій штурмовій і так багато молодих хлопців є, але я відповім на це запитання таким чином. Я зараз у відпустці, нещодавно був у Сполучених Штатах і там зустрічався з американцем українського походження. Він був зі мною в Мощуні, він був зі мною на Запорізькому напрямку. І я його запитав, якщо зараз буде наказ на введення військ Сполучених Штатів на Близький Схід, ти поїдеш? Він сказав: “Навіщо мені їхати, я старий, у нас молоді тільки воюють”. Ось у чому різниця”, — каже військовий.

Однак, за його словами, від початку повномасштабної війни ми обрали інший вектор і зараз його буде складно змінити.

“Як це зараз нашим матерям сказати, що їхня дитина в 20 років іде на таку страшну війну, якої не бачила Європа вже близько 70 років?” — розповів Олег Романов.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: “Ромаха”: треба розраховувати на свій ВПК і постійно готуватися до “третьої фази” війни

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *